Fashion

recent

Canavarlar Oteliyle İkinci Buluşma: Hotel Transylvania 2

hotel-transylvania-2-otel-transilvanya-2

İlk film tutunca devamını da çekelim kafasıyla hazırlanmış bir animasyon filmiyle daha karşı karşıyayız. Ama ne yazık ki Hotel Transylvania 2 (Otel Transilvanya 2) ilk film Hotel Transylvania (Otel Transilvanya)'yı mumla aratıyor.

Serinin ilk filmini severek izlemiştim ben. Başında Dracula'nın olduğu, çeşit çeşit canavarla dolu bir otel fikri fazlasıyla eğlenceliydi. Sadece canavarları kabul eden otele şans eseri gelen bir insan (Jonathan) ilk filmde işleri karıştırmıştı. İkinci film, Hotel Transylvania 2 (Otel Transilvanya 2)'de ise canavarlar ve insanlar arasındaki buzların eridiğini görüyoruz. Öyle ki, otele insanları da kabul etmeye başlıyorlar.

hotel-transylvania-2-otel-transilvanya-2

İnsandan hazzetmeyen Dracula, kızını insan Jonathan'a kaptırmıştı ilk filmde. Bu filmde ise artık canavarlarla insanlar arasındaki gizem durumu ortadan kalkmış, insanlar canavarlardan korkmuyorlar, hatta evleniyorlar bile. Devam filminin ana konusu ise Dracula'nın kızı Mavis ve Jonathan'ın çocukları Dennis üzerine kurulmuş. Dedesi Dracula, torununun vampir olup olmayacağını fazlasıyla merak ediyor, hatta onu vampir olsun diye kampa bile götürüyor. Yine Jonathan'ın ailesiyle bu filmde tanışıyoruz.

Ne yalan söyleyeyim, ilkler bir başka oluyor ve devam filmleri aynı tadı vermiyor durumu bu film içinde geçerli. İzlerken yer yer feci sıkıldım ve konu sanki biraz havada kalmış gibiydi. Ama ilk filme göre beni daha çok güldüren sahneler de yok değildi.

hotel-transylvania-2-otel-transilvanya-2

Filmin yönetmeni Genndy Tartakovsky, senaristleri ise Saturday Night Live ve Late Night with Conan O'Brien gibi şovların yazar ve yapımcısı olan Robert Smigel ve filmde Dracula'yı da seslendiren Adam Sandler. Selena Gomez, Steve Buscemi, David Spade ve Andy Samberg de filmdeki karakterleri seslendiren diğer isimler arasında.

Hotel Transylvania 2 (Otel Transilvanya 2), kısaca ilk filmin yarattığı etkiyi yaratmasa da keyifle izlenen bir devam filmi olmuş. Bu arada bir yetmedi, iki hiç yetmez haydi bir de üçüncü çekelim demişler ve 2018'de Hotel Transylvania 3 (Otel Transilvanya 3)'ün izleyiciyle bulaşacağını şimdiden söylemiş olayım.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.